ITALSKÉ VÍNO VALPOLICELLA D.O.C. SUPERIORE VENETO

VALPOLICELLA SUPERIORE D.O.C.
Svěží a jemná Valpolicella, která od prvních doušků připomíná čerstvé červené ovoce, typické květinové tóny a koření dané odrůdami.

 

Druh: suché cervené víno.

Barva: Hluboký rubín.
Vůně:  Výrazné aroma červeného ovoce jako třešňová marmeláda, jahody, koření, kakao a aroma dubu.
Chut’: Chuť suchá, vysoká kyselost, vysoký obsah tříslovin a střední tělo. Dlouhý závěr červeného ovoce.
Párování: Toto víno preferuje druhé chody na bázi červeného masa, zvěřiny a vyzrálých sýrů. Doporučuje se konzumovat při pokojové teplotě 18-20°C, přičemž dbejte na dekantaci.

 

 

Popis

RYSY
Název:  Valpolicella Ripasso Superiore Odrůda: Corvina,Corvinone,Rondinella,Croatina
Země původu:  Veneto – Itálie Alergeny: Obsahuje siřičitany
Výrobce: Flavs Dovozce: Italicus s.r.o.
Alkohol: 13,5 % Web: www.italicus.cz

 Označení:

Valpolicella Ripasso Superiore D.O.C. Cukr:  2 g/l.
Objem: 0,75 L. Uzávěru:   Korek
PŮVOD: FLAVS VENETO
VÝROBNÍ OBLAST: Z jedné vinice v údolí Illasy.
Nadmořská výška: 550 m nad mořem
Půda: oblázkové a marly.
VINIFIKACE:  Macerace: 10 – 15 dní, Čiření: statické – přírodní, Fermentační nádoba: nerezová ocel, Fermentační teplota: 23 – 25° C, Kvasinky: Vybrané vlastní, Délka fermentace: 8 dní, Jablečno-mléčná fermentace: celková, Elevation: 6 měsíců na kvasnicích s batonagne, Zušlechťování lahví: minimálně 6 měsíců před prodej