INOVATIVNÍ CAVADISERPE MERLOT-ALICANTE BOUSQUET SICILIA IGT

MERLOT-ALICANTE BOUSQUET…VÍTĚZNÁ KOMBINACE

Jedinečná směs pro sicilskou vinařskou scénu. Červená se skvělou strukturou a osobitostí, výsledek šťastného spojení kulatosti a jemnosti Merlotu s aromatickými tóny Alicante Bouschet.


Druh: suché červené víno.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s hlubokými odlesky
fialová.
Vůně: Ve vůni představuje aroma švestkových povidel a
švestky, náznaky aromatických bylinek a koření.
jako sušené švestky a mandle.
Chut’: Na patře je intenzivní a harmonické.
Párování: Jehněčí kotletky a pečené brambory, timbale makaróny. Teplota servírování: 18-20 °C.

 

Popis

OCENĚNÍ A UZNÁNÍ:
Název:  Cavadiserpe Odrůda: 60% Merlot 40% Alicante Bousquet
Země původu:  Sicílie – Itálie Alergeny: Obsahuje siřičitany
Výrobce: Mandrarossa Dovozce: Italicus s.r.o.
Obsah alkoholu: 13,5 % Web: www.italicus.cz/praha-jidlo

 Označení:

Sicilia IGT Cukr:  2,8 g/l.
Objem: 0,75 L. Uzávěru: Korek

Vína bez hranic
Ze studie, která trvala přes 20 let, se zrodila Mandrarossa: vyjádření jiné Sicílie, která inovuje a experimentuje. Sicílie, kterou nečekáte. Na 5 experimentálních polích, v oblasti Menfi, kde se zrodila Mandrarossa, bylo sledováno chování ostatních odrůd intenzivními mikrovinařskými aktivitami, což časem vedlo k zavedení nových vín do sortimentu, z nichž některá jsou jedinečná pro sicilské panorama .

Území původu: Menfi, jihovýchodní pobřeží Sicílie 150 metrů nad mořem.
Půda: Expozice vinic na jih a jihovýchod na středně zpracovaných a hlinitých půdách.
Vinifikace:
Po maceraci a fermentaci hroznů jeden po druhémn teplota 16-18°C po dobu 2-3 dnů, zrání probíhá po dobu 8 měsíců v barrique.