ITALSKÉ VÍNO FRAPPATO MANDRAROSSA SICÍLIE I.G.T.

SVŮDNÁ SVĚŽÍ A OVOCNÁ ČERVENÁ
Ze sicilského dialektu „frappatu“ označuje ovocnou vůni, která charakterizuje jeho hrozny. Frappato je ve skutečnosti víno, které zaujme svými výrazně ovocnými nádechy černých třešní a granátového jablka.

 

Druh: suché červené víno

Barva: Barva je rubínově červená s fialovými odstíny.
Vůně: Ve vůni vynikají vůně morello třešní a černých třešní, stejně jako tóny drobného ovoce červené a sladké koření.
Chut’: Na patře je pikantní, perzistentní a v souladu s čichovými vůněmi.
Párování: Rybí polévka, grilované kuře, pečený tuňák..Teplota podávání 16-18 °C

 

 

Popis

RYSY
Název:  Frappato Odrůda: 100% Frappato
Země původu:  Sicìlie – Itálie Alergeny: Obsahuje siřičitany
Výrobce: Mandrarossa Dovozce: Italicus s.r.o.
Alkohol: 13 % Web: www.italicus.cz

 Označení:

Rosso Sicilia I.G.T. Cukr:  5,1 g/l.
Objem: 0,75 L. Uzávěru:   Korek

JEDNOODRUHOVÁ VÍNA

V pásu sicilské země s výhledem na Středozemní moře se nachází unikátní a charakteristické stanoviště. Divoké, nekontaminované území vzácné krásy. Je to území Memphisu.
Zde v Memphisshire vinice Mandrarossa, která po letech studií začala produkovat v roce 1999, se rozkládá na 500 hektarech, od nadmořské výšky 440 metrů nad mořem až po pláž. V oblasti Menfi totiž vynikají tradiční odrůdy domácích hroznů jako Grecanico, Grillo, Zibibbo, Fiano, Nero D’Avola, Frappato nebo mezinárodní Sirah, Merlot, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Viognier, ze kterých se vyrábí svěží vína v čistotě složené ze 100% z konkrétní odrůdy hroznů a které vyjadřují autentické vůně a chutě bohaté a rozmanité země.

 
VÝROBNÍ OBLAST:
Menfi, Agrigento, Sicílie 80 metrů nad mořem
VINIFIKACE:
Po maceraci a fermentaci po dobu 4-6 dnů teplotě 22-25°C, zrání probíhá v ocelové nádrže po dobu 3-4 měsíců.