ITALSKÉ VÍNO SYRAH MANDRAROSSA SICÍLIE D.O.C.

SYRAH SICILY, SYRAH KTERÝ CHUTNÁ MOŘE
Jedna z nejoblíbenějších původních odrůd Sicílie. Sametová a se zajímavými kořenitými tóny, Syrah Mandrarossa je červená, která si podmaní od prvního doušku.

 

Druh: suché červené víno

Barva: Víno má intenzivní červenou barvu s fialovými odlesky.
Vůně: Ve vůni je ovocná a květinová, s tóny rohovníku a fíků, náznaky květ černého bezu a levandule.
Chut’: Na patře je sametové s tóny zralé červené ovoce.
Párování: Polozralé sýry, zapečené těstoviny a masové ragú.Teplota podávání 16-18 °C

 

 

Popis

RYSY
Název:  Shyrah Odrůda: 100% Syrah
Země původu:  Sicìlie – Itálie Alergeny: Obsahuje siřičitany
Výrobce: Mandrarossa Dovozce: Italicus s.r.o.
Alkohol: 13,5 % Web: www.italicus.cz

 Označení:

Rosso Sicilia D.O.C. Cukr:  5,8 g/l.
Objem: 0,75 L. Uzávěru:   Korek

JEDNOODRUHOVÁ VÍNA

V pásu sicilské země s výhledem na Středozemní moře se nachází unikátní a charakteristické stanoviště. Divoké, nekontaminované území vzácné krásy. Je to území Memphisu.
Zde v Memphisshire vinice Mandrarossa, která po letech studií začala produkovat v roce 1999, se rozkládá na 500 hektarech, od nadmořské výšky 440 metrů nad mořem až po pláž. V oblasti Menfi totiž vynikají tradiční odrůdy domácích hroznů jako Grecanico, Grillo, Zibibbo, Fiano, Nero D’Avola, Frappato nebo mezinárodní Sirah, Merlot, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Viognier, ze kterých se vyrábí svěží vína v čistotě složené ze 100% z konkrétní odrůdy hroznů a které vyjadřují autentické vůně a chutě bohaté a rozmanité země.

 
VÝROBNÍ OBLAST:
Menfi, Agrigento, Sicílie 80 metrů nad mořem
VINIFIKACE:
Po maceraci a fermentaci 6-8 dní ad teplotě 22-25°C, zrání probíhá v ocelové nádrže po dobu 8 měsíců.