ITALSKÉ VÍNO “ETNA ROSSO” DOC SICÍLIE
Druh vína: Suché červené víno v barrique 8 měsíců.
Barva: Temně rubínová barva s fialovými odlesky.
Vůně: Ovocné aroma s převahou lesních jahod.
Chut’: Plná chuť s vyváženou tříslovinou. Decentní nádech koření a ušlechtilého dřeva.
Doporučené servírování: jehněčí maso, konfit, grilovaná červená masa, výrazné omáčky, vyzrálé sýry.
Popis
RYSY | |||
Název: | Etna Rosso | Odrůda: | 60% Nerello Mascalese 40% Nerello Cappuccio |
Země původu: | Sicílie – Itálie | Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
Výrobce: | Cantine Ivam | Dovozce: | Italicus s.r.o. |
Obsah alkoholu: | 13% | Web: |
www.italicus.cz |
Popis: |
Suché červené víno | Skladování: | Skladujte v suchých a chladných místech. Nevystavujte přímému slunci. |
Objem: | 0,75 L. | Ideální teplota servírování: | 14-16 °C. |
PŮVOD: CANTINE IVAM SICÍLIE | |
VINIFIKACE: Ruční sběr hroznů, selekce jen nejlepších bobulí. Rychlý transport do sklepa. Hrozny jsou velice jemně lisovány. Mošt je umístěn do nerezových tanků. Následuje několikadení rmutace 10 – 12 dní. Fermentace při kontrolovaných teplotách 22 – 25°C. Zrání v Barrique, dobu 12 měsíců.V lahvích zraje další 4 měsíce. |